MILJONAIR FAIR 2005
Amsterdam, 8 t/m 14 december 2005
Blüthner Piano Center Benelux

Aston Martin

Terra VitalisHealth Company

Iris antique globes and maps

Bröring

Jasper Bril Fashion

Jackie HotelFairline Nederland

Dakterras Jackie Hotel


Foodlab


Alex beleggersbank

Oger meets Huis ter Duin

Pioneer

Lengers Yachts

Jacobus Toet Wine and Food

DD Special Security Services

Beds & Bedding

Yves Gijrath (initiatiefnemer Miljonair Fair)

Hessing

Jacobus Toet Caviar

Gassan Diamonds/Amsterdam Diamond Center


Hotels van Oranje

Juvenis


"Eye Professionals"

Gassan Diamonds/Amsterdam Diamond CenterSamsung ElectronicsPiper-Heidsieck Champagne (Maxxium Nederland)

Hessing
Power Plate International

Land Rover/Jaguar


Poggenpohl Nederland

Buitenleven op niveau


Watersport Belterweide

Orange Babies

MV Agusta

Decorum Decoratie Projecten/Rob Verlinden exclusieve tuinen

Kerkhof buitenmeubelenJacobus ToetBeds & Bedding


Health Company
©2005 by REMEPRO

VERMOGEND NEDERLAND KOMT SAMEN IN AMSTERDAM

De gewone burger was er niet of nauwelijks. Een entreeprijs van 35 euro werkt hier natuurlijk ook niet echt aan mee. De welgestelden uit ons land waren er echter wel in grote getale, en dat wilde men maar wat graag laten zien. Zelden zal de parkeergarage van de Rai in Amsterdam gevuld zijn met zulke kapitale bolides, taxi’s reden af en aan bij de loper bij de ingang van het Hollandcomplex. Waar we zijn? Op de Miljonair Fair, the luxuary lifestyle.

Je kunt je er vergapen aan mooie, nieuwe en vooral dure gadgets, maar natuurlijk is alles ook gewoon te koop. Alles? Ja, alles. Wat dacht u van een privé eiland genaamd ‘Nederland’ van 1,8 hectare bij Dubai? Voor slechts negen miljoen euro is het al van u! En wat doe je op een verlaten eilandje? Dan ga je maar naar je vrienden bellen om verslag te doen, en is het niet leuk als dat kan met een telefoontje dat ‘gepimpt’ is met Swarovski stenen? Voor een slordige duizend euro heeft u er al een, onder andere Naomi Campbell en Paris Hilton gingen u voor…

Tijdens een wandeling door het fraai aangeklede Rai complex komen we langs de stand van Gassan Diamonds. Kent u ze nog? Juist, dat bedrijf waar een paar jaar geleden een megaroof werd gepleegd met hulp van een magnetrondoos. Afijn, dat terzijde. Bij Gassan treffen we een nieuwe collectie Audemars Piquet. Een woordvoerder van Gassan legt het even nader uit: “Het gaat hier om een Royal Oak Offshore Automaat Chronograaf, uitgevoerd in staal met een speciaal gefabriceerde zwarte crocoband. De wijzerplaat heeft de typische ADC-huisstijl: offwhite met Arabische cijfers in bordeaux laqué.” Mocht u geïnteresseerd zijn, is enige haast niet overbodig, er worden er slechts 25 van gemaakt. De prijs hebben we maar niet meer naar gevraagd.

Ook geen gek idee is het aanschaffen van een nieuw bed bij Beds & Bedding. Als u ook zo’n hekel heeft aan het nare geluid van de wekker ’s ochtends: Dit bed wekt u met een massage van top tot teen. In de badkamer hoeft u zich ook niet meer te vervelen, zo is er bijvoorbeeld een douchecabine met geïntegreerde zonnebank te koop, en ook een waterdichte televisie behoort tot de mogelijkheden.

Een koffiezetapparaat van 17.500 euro, alles kan zoals gezegd. Wat ook interessant kan zijn is een zogenaamde prescan, waarbij u door een scanner gaat, en binnen een uur weet of er al dan niet kwalen zijn aangetroffen. Voor 1290 euro wordt u op de wachtlijst geplaatst.

Liz Hurley opende tijdens de gala avond de beurs, afgelopen donderdag, met een slag tegen de gong. Voor de gelegenheid waren 1500 flessen champagne koud gezet, die ongetwijfeld allemaal ontkurkt zijn. De dresscode was tijdens de opening Black Tie, op de overige dagen neemt men genoegen wanneer de bezoekers in Tenue de ville verschijnen.

Terug naar de champagne, want die vloeit deze dagen rijkelijk in Amsterdam. Overigens was er geen alcoholcontrole te bekennen in de omgeving, wat gegarandeerd een paar leuke acceptgiro’s vanuit Leeuwarden had kunnen opleveren. Op elke stand werden de glazen geklonken, niet zelden in combinatie met een goede sigaar. Ook de kaviaar mocht niet ontbreken uiteraard, en ook de sushibar zat vol. Decadentie ten voeten uit, het hoort er bij zullen we maar zeggen. Van een economische recessie is niks te merken in de drie hallen, in 2004 werd er in vier dagen een slordige 250 miljoen euro omgezet.

Een echte eyecatcher is de stand van Hessing, de dealer van exclusieve auto’s. Diverse Bentley’s en Rolls Royces stonden tentoongesteld, en uiteraard kon men er even in plaats nemen als er ook maar een klein beetje serieuze interesse was. Dé publiekstrekker was toch wel de Lamborghini Gallardo SE. Vooral toen de V10 motor werd gestart stonden werkelijk alle ogen op de stand gericht. Van 0 naar 100 in vier seconden, een topsnelheid van 315 km/u. Iets voor u? Voor een kleine 172.000 heeft u er een. Er zijn er slechts 250 gemaakt, dus de kans dat u in de zelfde auto als uw buurman rijdt is gering.

En terwijl Gerard Joling zich stond te vergapen aan een nieuwe, onderhoudsvrije, vijver voor in zijn tuin, compleet met vissen, waren wij al aangekomen bij de jacuzzi’s, wat ook helemaal niet verkeerd is. Een dakje tegen de regen met ingebouwde gekleurde verlichting en een DVD schermpje maken het geheel af. Doet u ons er maar een!

De miljonair fair is uiteindelijk een evenement waar de gasten maar met één bedoeling flaneren: Zien, en vooral gezien worden. En dat gaat de dames en heren prima af!


Tot zover dit verslag, helaas moet ik morgen weer gewoon werken…

Henry  Aanbevolen links:

Officiele website Miljonair Fair


Event Foto Site